Het zeiljacht Linka, een Hanse 341, is een cruiser/racer, dit houdt in dat zij uitgerust is voor lange tochten maar daarnaast ook geschikt is voor wedstrijden. Met de Linka worden meestal sportieve toerzeiltochten gevaren en zo nu en dan wordt er een wedstrijd meegezeild. Plezier, ontspanning en veiligheid blijven de belangrijkste motieven voor de schipper.

De Linka is gebouwd in Duitsland, door HanseYachts AG in Greifswald, en werd opgeleverd eind mei 2004.

De Linka is goedgekeurd voor tochten op de oceanen. Zij is zo uitgerust dat meerdaagse lange tochten in zwaar vaarwater (Noordzee) alsook in zwaar weer (storm) met een goede bemanning gevaren kunnen worden. Denk daarbij aan oversteken naar Dover, Ramsgate en Lowestoft.

Verder is het schip geschikt voor deelname aan zeilwedstrijden zoals de Grevelingen Cup en de Antwerprace.

De kuip geeft de bemanning een comfortable en beschutte werkplek, zowel onder helling als in deining. Nagenoeg alle navigatie werkzaamheden kunnen hier uitgevoerd worden. De kaartplotter/radar en de andere instrumenten zoals log, windmeter en stuurautomaat zijn zo geplaatst dat de stuurman alles in overzicht heeft. Dit laat toe om ontspannen en efficiƫnt te zeilen.

Binnen is het schip voorzien van alles dat nodig is voor een comfortabel verblijf. De inrichting gaat van een volledig uitgeruste navigatiehoek met radio, GPS, dieptemeter, snelheidslog, windmeter, laptop, etc. tot een WC/douche, keuken met oven, koelkast, warm en koud stromend water. Door de kachel aan boord hoeft het ook in de winter niet koud te worden, waardoor tot ver in het seizoen doorgevaren kan worden.

Lekker Zeilen